Saturday, April 5, 2008

В декоративната градина

Много от летните цветя се произвеждат от разсад. Семената за производството на разсад се засаждат в сандъчета, които се зареждат с почвена смес, според изискванията на различните цветни култури. Към средата на февруари трябва да се засеят семената на лобелията в сандъчета, заредени със смес от две части угнила листовка, една част парникова пръст и една част пясък. Семената не се покриват с почва, а само се притъпкват, след което се захлупва със стъкло и се покрива с хартия. При температура 20-25° С семената поникват за 8-10 дни. След появата на първите същински листа растенията се пикират на разстояние 4 см едно от друго.
По същото време в сандъчета, заредени с парникова, примесена с пясък, се засяват семената на пламъка и се поставят на топло.
След поникване на растенията се пикират на разстояние 4 на 4 см. Към края на месеца се засяват семената на кученцето, а също и на петунията. При стайна температура 18-20° поникват за 10 дни.
През януари се засажда бегонията. Към края на февруари тя трябва да се пикира. През този период е нужно да се съкрати на 3-4 пъпки мушкатото и растението да се присади.
Дните на февруари трябва да се използват за резитба, почистване и засаждане на нови дървета и храсти.

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара: