Sunday, February 15, 2009

Цветен съновник

АЛЕЯ - ако видиш насън, значи сега е моментът да вложиш средства в отдавна обмисляна идея. Ако алеята криволичи, успехът няма да дойде бързо. Ако се луташ в тъмна алея, откажи се от предстоящо пътуване. Ако се разхождаш по алея с храсти, ще изживееш любовна авантюра.
АЛОЕ - в съня дава обещание за продължително здраве на сънуващия. Ако ти дадат алое, ще отрезнееш от заблудите си.
АРОМАТ (виж БЛАГОУХАНИЕ) - ако усещаш в съня си, скоро ще оздравееш, ако си болен. Ако се безпокоиш за нещо, скоро ще чуеш добри новини. Изненадващ подарък.
БЕГОНИЯ - ако купуваш, садиш или късаш насън, означава, че някой таи черни мисли към тебе.
БИЛЕ, БИЛКИ, БИЛКАР - в съня издават, че имаш таен помощник на своя страна. Себе си ако сънуваш като билкар, скришом ще помагаш някому. Билки ако купуваш, береш, сушиш или вариш, ще използваш чужди постижения, придобивки или съвети в своята работа.
БОДИЛ, БОДЛИ - ако гледаш насън, значи ти предстои неприятно познанство. Ако се убодеш и пусне кръв, ще претърпиш някаква загуба. Ако сънуваш, че чупиш бодлите на някое растение, ще ти се наложи да помиряваш или да укротяваш роднините си.
БОЖУР - ако видиш в съня си, е добър знак: за болния - здраве, за здравите - любов и много успехи.
БОНСАЙ - че отглеждаш, ако сънуваш, значи някой твой близък или приятел се нуждае от повече внимание или от помощта ти, но не смее да ги поиска.
БОСИЛЕК - ако миришеш насън, ще срещнеш приятел. Ако някой ти даде босилек в съня ти, приятел ще те измами. Ако садиш босилек, близък човек ще се разболее. Ако береш или късаш босилек, ще се ядосваш за дребни неща.
БРЪШЛЯН - ако видиш, садиш или береш насън, значи ще загубиш добър приятел.
БУКЕТ - че ти дават, ако сънуваш, ти предстои любовна среща. Ако е от разнообразни цветя, предвещава, че в живота ти често ще се сменят радост и мъка. Ако е от теменуги ти подаряват - взаимна любов ти предстои. Ако държиш от рози - ще се ожениш Ако береш букет, ще се радваш на собствените си успехи. Ако стъпчеш букет в съня си, чакай мъмрене от важна особа.
БУРЕНАК, БУРЕНИ, БУРЕНЯСАЛО МЯСТО - в съня издават трудности и пречки за изпълнение на някаква работа и страх, че неприятели могат да се намесят и да осуетят плановете ти.
БЪЗ, БЪЗОВ ХРАСТ - ако видиш насън, предстои ти дълга и щастлива споделена любов. Ако береш бъзов цвят, ще успееш да се отървеш от стар, банален проблем.
ВАДА, ВАДИЧКА - ако гледаш насън, ще тъгуваш за близък приятел или роднина. Ако потопиш ръка в нея, предстои ти сърдечна мъка.
ВАЗА - ако видиш в съня си, значи хората ще те одумват и за добро, и за зло. Ако счупиш ваза насън, няма да си достатъчно убедителен като оратор, когато най-много ти се налага, и това ще ти донесе загуби. Ако насън лепиш парчета от счупена ваза, значи единствено с много търпение и красноречие ще имаш шанс да спечелиш околните на своя страна. Ако вазата в съня ти е красива и пълна с цветя, очакват те заслужени похвали. Ако насън пиеш вода от ваза, предстои ти незаконна, открадната, одумвана любовна връзка.
ВАЛЕЖ, ВАЛЕНЕ, ВАЛИ (виж ДЪЖД, СНЯГ) - ли в съня ти, значи продължително ще тъгуваш за изгубен приятел, ще страдаш поради неудачите си в работата или пък мъчително ще изживяваш любовно увлечение.
ВЕКОВНИ ДЪРВЕТА - в съня ти са знак за предстоящи щастливи и спокойни дни, изпълнени с любов и разбирателство.
ВЕНЕЦ - че носиш, ако сънуваш, чакат те голяма радост и обществено признание. Ако плетеш венец от клонки и цветя, дълго ще се радваш на щастие и разбирателство с близките. Венец от хубави цветя - радостна новина ще чуеш; от зеленина - пази се от фалш и сплетни; носиш - честта ти ще порастне; виеш - ще съдействуваш на двама влюбени да се оженят; от чемшир носиш - ще се ожениш Ако видиш венец на входната врата, в дома ти се задава сватба или друга голяма радост. Ако изгубиш венеца си, надеждите ти за брак няма да се осъществят. Ако видиш траурен венец, положен на гроб, може да получиш имот в наследство. Ако видиш венец от тръни и бодили, предстоят ти неудачи, самота и тъга.
ВЕЧНОЗЕЛЕН - ако насън видиш вечнозелени храсти или дървета, значи ще имаш спокойни, мъдри и ведри старини. Ако ходиш сред вечнозелени растения или ги докосваш, ще се радваш на крепко здраве и ще доживееш до дълбока старост.
ВИОЛЕТКА - да видиш, купиш, получиш или подариш насън, е знак за тайна, свенлива и чиста любов. Ако насън береш виолетки, ще срещнеш човека на мечтите си.
ВОДНА ЛИЛИЯ - ако видиш разцъфнала водна лилия в съня си, скоро ще присъстваш на погребение. Ако береш водни лилии, ще научиш за някаква семейна трагедия - смърт, разорение, развод, сериозна болест и др.
ГАРДЕНИЯ - в съня е знак, че предстои нова романтична връзка или възобновяване на стара любов. Може и да предвещава страстна любов с нещастен финал.
ГЕРБЕР - ако видиш, купуваш или ти подаряват насън, показва, че скоро ще те обземат умора и меланхолия.
ГЕРГИНА - ако насън видиш, садиш, поливаш, късаш или ти подаряват гергина, ще пътуваш надалеч, където ще ти засвидетелстват уважение или обич.
ГЛАДИОЛА - да видиш, да купуваш или да ти подаряват насън, е знак, че ще се радваш на комплименти, ухажване и приятна компания от противоположния пол.
ГЛУХАРЧЕ - ако откъснеш насън, ще се радваш на чиста, свенлива любов. Ако насън си сред поляна, осеяна с глухарчета, ще общуваш с добронамерени хора. Букет от глухарчета е сигурен знак, че ще получиш изненадващ и трогателен подарък. Ако са още жълтурчета, ще се зарадваш на нечия искреност или невинност.
ГОРА (виж ГЪСТАЛАК) - ако видиш насън, значи здраве и богатство. Ако е гъста и непроходима, чакат те неизвестност, несигурност, грижи и скръб ти предстоят. Ако е хубава - ще станеш непредвидено богат, ако е току-що раззеленила се - ще имаш добри приятели и ще имаш приятен, дълъг и спокоен живот. Ако те впечатлят високите вековни дървета, ще постигнеш големи успехи. Ако сънуваш, че се изгубиш в гората, ще ходиш в непознат град или чужда страна. Ако сънуваш горски пожар, ще получиш весели новини. Ако насън се криеш в гора, някои от сегашните ти проблеми ще имат трайни последици. Ако се разхождаш - щастлива женитба и благодарност.
ГРАДИНА - да видиш насън, е радост и споделена любов. Ако насън се разхождаш в градина, душата ти ще намери покой и ще се отдадеш на развлечения. Ако сънуваш, че поливаш или обработваш градина, ще се ожениш щастливо, а ако си женен, ще имаш огромно семейно щастие. Ако градината е зелена или пълна с цветя, домът ти ще е пълен с деца, а за хората на изкуството това е знак, че ще създадат шедьовър. Ако в съня ти друг полива или обработва твоята градина, ще се разминеш с богатството, обещание за дълъг живот и добро здраве. Ако имаш овощна градина - ще ти се изпълни желанието. Ако е занемарена - заобиколен си с фалшиви съветници. Ако е с висока ограда - ще ти откажат една молба.
ГРАДИНАР/КА - ако видиш насън, ще умножиш богатствата си. Ако сънуваш, че ти си градинар, ще се изявиш като внимателен съпруг и нежен любовник. Ако работят - глава на семейство ще си.
ГРУДКА - този сън е добър знак: усилията ти ще дадат желания резултат, ще се радваш на успех от дългогодишна работа.
ДАЛИЯ - да береш, да купуваш или да получаваш като подарък насън, е знак за неосъществимост на желанията. Ако видиш цял букет от далии в съня си, наяве може и да се разболееш.
ДЕТЕЛИНА - развъждаш - ще живееш на село. Ако друг развъжда - щастие в семейството.
Ако цъфти по ливадите - ще ти се усмихне щастието. Ако четирилистна намираш - голям късмет.
ДЪЖД - ако вали в съня ти, скоро ще настъпят по-благоприятни времена. Ако е бурен или проливен, със светкавици и гръмотевици, предстоят сериозни сътресения и колизии в личния ти живот и в работата. Ако си прогизнал от дъжд, ще имаш неочаквани придобивки (и добри, и лоши). Дъжд и слънце в съня са обещание за благоприятна промяна. Ако насън те вали студен дъжд, ще имаш неприятности и проблеми. Ако те завари на път - бъди постоянен в всяко отношение. Ако е продължителен -неприятности. Ако е скоропреходящ - малка печалба.
ДЪРВО, ДЪРВАР, ДЪРВА - ако сечеш насън, ще пестиш пари. Отсечеш ли дърво, сам ще си напакостиш. Ако на пътя ти има дърво, ще срещнеш трудности и препятствия в работата си. Ако е с плодове- ще имаш приятели. Дърво без плод видиш ли, усилията ти ще са напразни и безрезултатни. Цъфнало дърво в съня е знак за предстоящо щастие, а ако е дърво, отрупано с плодове, ще имаш много приятели и добро семейство. Горящо дърво е предсказание за смъртен случай, а изсъхнало - за болести и проблеми. Ако е сухо обгорено – злополучие. Ако видиш повалени на земята дървета, ще умрат илюзиите и надеждите ти. Ако насън разклащаш дърво, ще имаш успехи. Ако се качваш на дърво, ще се издигнеш в работата си. Ако паднеш от дърво, ще те понижат в службата или ще се изложиш пред приятели. Ако седиш на него - ще ти се покачи честта Ако лежиш под дърво, ще имаш влиятелни покровители. Ако гледаш струпани дърва, предстои ти усилен труд. Ако пренасяш дървен материал, ще обеднееш. Ако цепиш дърва, ще имаш трудни успехи и много загуби. Ако го дялкаш- загуба на имането ти. Ако е черешово цъфнало - весели часове ти предстоят; бадемово цъфнало - ще ти се изпълни желанието; без цветя и плод - ще имаш нужда от пари; сливово цъфнало - целият свят е отворен за теб; овощно - работата ти ще има добър край; отрупано с много плодове - големи успехи.
ЕДЕЛВАЙС - да видиш насън, е знак, че ще постигнеш труден, измъчен успех или ще имаш затворен и мълчалив приятел.
ЕСЕН - в съня означава, че ще се ядосваш за незначителни загуби. Есенни листа ако газиш или събираш насън, ще живееш със стари спомени. Есенна картина ако видиш в съня си, значи ще имаш спокойна старост.
ЖАСМИН - ако сънуваш, ще се влюбиш в непознат. Ако видиш цъфнал жасмин, ще срещнеш любим човек. Ако береш жасминов цвят, интимната ти връзка ще се развие и задълбочи. Мирис на жасмин в съня е знак за споделена любов.
ЖИВ ПЛЕТ - ако садиш, отглеждаш или си ограден с него насън, значи ще спестиш нещо. Ако е изсъхнал или е от тръни, чака те загуба на имущество. Ако надзърташ през жива ограда, ще завиждаш на чужд имот и благосъстояние.
ЗДРАВЕЦ - да видиш насън, е добър знак: ще имаш успехи и късмет в работата или учението си. Ако садиш или береш здравец, чакат те щастие и разбирателство с близките. Ако някой ти дава здравец, ще те обичат познатите ти. Цъфнал здравец е знак за дълъг и спокоен живот.
ЗЕМЯ (виж ПЛАНЕТА, ПРЪСТ, СУША) - суха и напукана ако сънуваш, чака те бедност. Ако е подгизнала и кална, ще имаш труден и измъчен успех. Ако ореш земя, ще се радваш на плодородие и придобивки. Ако ровиш земята с крак или клечка, готви се за гладни години. Ако ходиш по нестабилна земя, предстоят ти тревожни промени. Ако видиш земя на хоризонта, значи времето работи в твоя полза. Ако видиш земя от самолет, очакват те много успехи, печалби и придобивки. Ако видиш Земята от Космоса, скоро ще постигнеш голяма победа. Ако е нива изобилна с плод - сполука в предприетото. Ако е гола и пуста - загуби и нещастие. Ако е красива - ще сполучиш в избора си за женитба. Ако копаеш - сигурно предприятие ще имаш. Ако лежиш на нея - беда ще те сполети. Ако говориш с нея - голямо богатство ще придобиеш. Ако сънуваш, че се отваря - досада ще имаш.
ЗИМА - че е, ако сънуваш, а не е, чака те раздяла. Зимна картина ако видиш насън, предстоят ти сексуални подвизи.
ЗОКУМ - ако видиш насън, ще научиш за смъртта на някого.
ЗРЪНЦЕ - от нещо ако видиш насън, значи храниш прекалено големи надежди. Ако намериш или държиш зрънце, идва краят на грижите и тревогите ти.
ЗЮМБЮЛ - ако видиш насън, предстои ти някакво неочаквано събитие. Ако береш зюмбюли, животът ти рязко ще се промени към по-добро. Ако в съня си усетиш аромата на разцъфнали зюмбюли, очаква те спокоен брачен живот. Ако късаш - практически знания ще добиеш.
ИГЛИКА - да видиш или да береш насън, е знак за любовно щастие. Ако ти дават букет иглики, ще чуеш сантиментално признание.
ИМЕЛ - в съня е знак, че ще имаш нужда от добър съвет.
ИНДРИШЕ - ако видиш или използваш в съня си, е обещание, че ще чуеш важно признание от близък човек.
ИРИС - ако береш или ти подаряват насън, ще страдаш от горделивостта си.
КАКТУС - ако видиш насън, ще имаш спречкване с някого. Цъфнал кактус е предсказание за трудна, невъзможна любов. Ако поливаш кактус, ще изпаднеш в дребнавост. Ако ти подаряват кактус, не си прави прибързани изводи.
КАЛА - ако видиш или ти подаряват насън, значи неосъществена любов, развален годеж или развод.
КАЛИНА - да видиш насън, е знак, че ще получиш неочаквана помощ или подкрепа от срамежлива или загадъчна жена.
КАМЕЛИЯ - ако видиш, помиришеш или ти подаряват насън, значи ти предстои любовна криеница, надлъгване с интимен партньор.
КАНТАРИОН - в съня, независимо от цвета и дали е свеж или сушен, означава избавление от някакво бреме - било то болест, недоимък или сърдечна тъга.
КАРАМФИЛ - да садиш или да береш насън, означава верен приятел. Ако видиш увехнал или счупен карамфил, близък приятел ще те предаде. Червен карамфил е знак за обич, жълт - за обида, бял - за сълзи, розов - предложение за брак, син или лилав - готовност за саможертва. Ако на зърна употребяваш - питомците ти ще ти приготвят голяма радост. Ако е цъфнал - голяма радост.
КИПАРИС - ако сънуваш означава, че те чака достатъчно домашна или домакинска работа.
КИТКА (виж БУКЕТ, ЦВЕТЕ) - ако сънуваш китката на ръката си, чака те непосилна работа. Чужда китка ако държиш или гледаш, предстои ти запознанство. Ако е босилек за ръсене - приятна изненада. Ако цвете ти подарят - ще се сгодиш или ожениш.
КЛЕН - ако сънуваш, не тръгвай на път. Кленов лист ако откъснеш, значи ще напуснеш дома си.
КЛОН, КЛОНЧЕ - ако видиш насън, ще имаш лично щастие. Ако откъснеш младо клонче от дърво или растение, ще намериш вярна любов. Ако се държиш за клон на дърво, чакат те успехи, бизнесът ти ще се разрасне. Ако държиш - любов и щастие.
КОКИЧЕ - в съня е знак за срамежлива и искрена любов.
КОРЕН - на растение ако видиш насън, застрашава те опасност. Ако изкореняваш плевел, ще се бориш с противник. Ако изкореняваш дърво, ще се скараш с роднина. Ако режеш корени, значи ще навредиш някому, ще сториш зла на познат. Ако извадиш растение или дърво без корен, здравето на някой твой близък е сериозно застрашено.
КОРИАНДЪР - ако употребяваш или усетиш миризмата му в съня си, ще чуеш добър, разумен и печеливш съвет.
КРЕМ - ако насън видиш това цвете, ще общуваш с чистосърдечен човек.
ЛАВАНДУЛА - в съня ти показва, че ще ти върви в любовта и хазарта. Ако береш или сушиш лавандула, ще си спестиш пари. Миризма на лавандула в съня е обещание за приятни интимни изживявания.
ЛАВЪР, ЛАВРОВО ДЪРВО, ЛАВРОВ ВЕНЕЦ - в съня са знак, че ще победиш враговете си и ще се радваш на добри успехи. Ако си окичен с лаврови клонки или с лавров венец, е предупреждение за опасност от загуба на късмета или на общественото положение. Друг ако носи лавров венец на главата си, ще ти се наложи да се срамуваш и червиш.
ЛАЙКА, ЛАЙКУЧКА - ако видиш, сушиш в съня си, значи ще се радваш на добро здраве и спокоен бит. Ако пиеш чай от лайка, близките ти ще те обичат. Ако береш - ще достигнеш до дълбока старост. Ако миришеш - ще родиш дете.
ЛАЛЕ - ако видиш насън, ще се радваш на добри известия. Ако садиш, береш или миришеш лалета, ще изживееш невинна и доверчива любов. Ако ти дават лале, пази се от прелъстители или измамници. Ако са цъфнали - ще ти се подобри положението.
ЛИАНИ - в съня са знак за трудности, спънки и бюрократични пречки в работата ти. Ако сечеш лиани, за да си проправиш път, ще си губиш времето в опити да убеждаваш противниците си или да обясняваш правотата си пред вишестоящи.
ЛИВАДА - в съня обещава спокойни и щастливи дни. Окосена ливада е знак за посегателство от зложелатели или завистници. Зелена и свежа ливада означава среща с приятна личност. Ако е хубава зелена и се разхождаш - голямо щастие. Ако преминаваш по нея - надеждите ти ще се осъществят. Ако лежиш на нея - печалба.
Ако я косят - награда за труда си ще получиш.
ЛИЛИЯ - ако сънуваш, чакат те любовни мъки. Водни лилии са знак за коварство и корист от страна на познати или роднини.
ЛИМОН - ако видиш насън, ще се унижаваш пред приятели. Ако ядеш лимони, чакат те огорчения и разочарования. Лимонов сок ако изцеждаш или пиеш, ще водиш здравословен живот.
ЛИПА - в съня е благоприятен знак: ще чуеш добри новини и тревогите около някой проблем ще изчезнат. Цъфнала липа е обещание за безметежно щастие. Ако береш липов цвят, ще ти направят голям подарък. Друг ако бере или суши липов цвят, семейството ти ще се радва на добро състояние. Ако пиеш липов чай, чака те благополучие в личните и служебните ти дела.
ЛИСТ, ЛИСТО, ЛИСТОПАД - ако насън видиш току-що напъпили или раззеленили се листа, ще се радваш на здраве и богат избор от възможности в работата си. Ако са пожълтели или изсъхнали, значи няма да осъществиш плановете си или ще изгубиш надежда, болест и огорчение. Листопад в съня е предсказание за болест, а шарени листа - за разнообразни тревоги. Ако от детелина намериш - щастие във всичко ще имаш. Ако са лозови - за едно заплетено нещо ще се радваш.
ЛОТОС - ако видиш в съня си, ще придобиеш знания или мъдрост. Ако го късаш, ще се разболееш. Увехнал лотос е знак за изчерпване на силите ти или за смърт.
ЛУКОВИЦА - ако видиш или засяваш насън, напразно ще храниш големи надежди.
ЛЮЛЯК - ако видиш или късаш насън, ще се разделиш със скъп човек. Люляк във ваза или на букет е знак за неразбирателство или за несподелени чувства. Ако в съня си усетиш мирис на люляк, нещо в живота ти ще се промени към по-добро.
ЛЮТИЧЕ - ако сънуваш, значи с тебе ще се отнасят така, както ти се отнасяш с другите, ще те мерят с твоя аршин, ще те замерват “с твоите камъни по твоята глава”.
ЛЮЦЕРНА - ако видиш насън, ще ходиш на среща. Ако е цъфнала, ще прикриваш любовни чувства. Окосена или увехнала люцерна е знак за несподелена любов.
ЛЯТО - ако сънуваш, чакай изненади и сюрпризи.
МАГНОЛИЯ - ако видиш или помиришеш насън, ще се отпуснеш в работата си или ще се размекнеш и разнежиш пред неподходящи хора.
МАК - ако видиш в полето насън, ще получиш изненадваща вест. Ако сънуваш много макове или ако ги береш, любовта ти ще пострада от чужди приказки или от нечия недискретност. Маково семе е предупреждение, че не можеш да живееш само с красиви или героични жестове.
МАРГАРИТКА - ако видиш или късаш насън, ще преодолееш препятствие, ще постигнеш успех в начинанията си. Ако ти дават букет от маргаритки, ще се радваш на нечии постижения и победи.
МИМОЗА - в съня е знак за накърнена или наранена любов.
МИНЗУХАР - ако видиш в съня си, ще тъгуваш, ще завиждаш или ще се самоизмъчваш.
МИРИЗМА, МИРИС - ако усещаш в съня си, ще научиш новини. Ако миризмата е приятна, чакай съобщения за успех и победа, а ако усещаш неприятен мирис, готви се за тъжни вести и ядове.
МОМИНА СЪЛЗА - в съня е знак за чиста и искрена любов. Ако береш момина сълза, ще тъгуваш по любимия човек. Ако се кичиш - скоро ще се ожениш.
МОРАВА - ако видиш насън, ще постигнеш успех. Ако ходиш по нея, значи постъпваш наивно и лекомислено.
НАРЦИС - видиш ли насън, напразно ще се хвалиш. Ако е цъфнал в градината ти, въздържай се от суета и надменност. Ако ти подаряват нарциси, ще пострадаш от нечие лошо влияние. Букет от нарциси и други цветя е знак, че ще те ухажват.
НЕЗАБРАВКА - ако видиш или береш насън, ще бъдеш заобиколен от любов, внимание, грижи и приятелство.
НИВА - видиш ли насън, ще просперираш. Ако я обработваш, ще направиш добри инвестиции. Ако ходиш по разорана нива, семейството ти ще се разтури. Ако купуваш или продаваш нива, ще се грижиш за децата си.
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, ОЗЕЛЕНИТЕЛ - ако насън озеленяваш градина или парк, ще храниш надежди, ще бъдеш оптимист в работата си. Друг ако е озеленител, приятел ще те подкрепя и ще те окуражава в труден момент.
ОМАЙНИЧЕ - в съня предвещава скорошен брак за несемейните и развод или раздяла за семейните.
ОРИГАМИ - ако правиш в съня си, ще останеш самотен и неразбран от околните. Друг ако прави оригами, ще имаш чудат, особен човек за приятел.
ОРХИДЕЯ - ако видиш или помиришеш насън, е предупреждение да избягваш лукс, разкош и екстравагантност в живота и поведението си, защото може да ти навредят. Ако ти подаряват орхидеи, ще получиш любовно известие.
ПАПРАТ - в съня показва, че си заобиколен от нечестни или двулични хора.
ПАРК - ако видиш или се разхождаш в него насън, значи наяве ще намериш отдавна търсен отговор на важен въпрос, ще постигнеш хармония и разбирателство с околните или ще се отдадеш на почивка и възстановяване. Запуснат или мрачен парк с тъмни алеи е предупреждение за опасности и рискове.
ПАРНИК - сънуваш ли, значи временно ще успееш да запазиш нещо, което се опитват да ти отнемат. Ако отглеждаш цветя или зеленчуци в парник, ще постигнеш относителна стабилност в семейството си или в отношенията си с приятели и колеги.
ПАРЦЕЛ - ако мериш, купуваш или продаваш насън, значи си на път да сключиш неизгодна сделка, да се нагърбиш с тежка или неблагодарна работа.
ПАСБИЩЕ, ПАСИЩЕ - в съня е знак за добри перспективи в бизнеса.
ПЕЙЗАЖ - приятен пейзаж в съня е знак за благоприятни дни и щастливи изживявания, а мрачен или отблъскващ - за предстоящи проблеми и смущения. Ако рисуваш пейзаж, значи бягаш от проблемите си, загърбваш належащите за решаване въпроси.
ПЕРУНИКА - ако видиш или береш насън, чака те ново, приятно и перспективно запознанство.
ПЕТУНИЯ - "в съня е знак за щастливи срещи и контакти с нови познати; ще се утвърдиш в обществото или сред колегите си."
ПИКНИК - тълкуването на подобен сън зависи от съпътстващите обстоятелства, но, в най-общи линии, обещава подобряване на материалното състояние.
ПЛАНИНА - сънуваш ли, предстоят ти трудности и проблеми в работата. Ако се изкачваш по нея, с постоянство и труд ще постигнеш значителен напредък. Ако си на върха на планина, чака те голям успех. Планина, обрасла с гори, е знак за скрити опасности и невярност. Голи планински хребети предсказват тревоги. Планинска верига означава, че си в трудна, почти безизходна ситуация.
ПЛЕВЕЛ, ПЛЕВЕНЕ - в съня означават освобождаване от трудности и проблеми. Ако друг плеви в съня ти, ще имаш помощник или ще намериш подкрепа.
ПЛЕТ (виж ЖИВ ПЛЕТ, ОГРАДА) - в съня е знак за безпрепятствено постигане на целите. Зелен жив плет ако сънуваш, чака те радост. Ако го прескачаш, ще постигнеш желана победа. Ако къщата ти е оградена с жив плет, ще намериш разбирателство и сигурност.
ПОДАРЪК - с лъскава опаковка че получаваш, ако сънуваш, ще чуеш лъжа. Ако ти избираш, купуваш или даваш подарък някому, чака те веселие, ще се радваш в приятелска компания. Коледни подаръци в съня са обещание за приятни емоции и семейни радости.
ПОЛЕ - видиш ли в съня си, ще откриеш нови възможности в живота си. Ако ходиш по него, ще имаш успехи. Ако е засято с жито, пшеница и т. н., чакай печалба. Ако по него има животни, готви се за срещи с неприятели. Зелено поле предсказва радост и надежди, а разорано или овършано - трудности и мъка. Ако е пусто - не ще се сбъднат надеждите ти. Ако обработваш - благородна деятелнос ще направиш. Ако опустошено - ще се разболееш.
ПРОЛЕТ - ако е в съня ти, значи настъпва нов период в живота ти - очаквай добър развой на започнатото и успехи в любовта.
РАВНЕЦ - в съня е знак, че ще се избавиш от болест или срам.
РАЗСАД, РАЗСАДНИК - на цветя или зеленчуци в съня обещават скромни, но постоянни и добри доходи, успехи и печалби.
РАЙГРАС (виж ТРЕВА) - видиш ли насън, очакват те почивка, отпуска, ваканция. Ако късаш или скубеш райграс, ще бъдеш здрав.
РАСТЕНИЕ, РАСТИТЕЛНОСТ - да сънуваш, е добро предсказание - ще придобиеш сила и умения, ще натрупаш средства и способности. Гъста и непроходима растителност предупреждава да не предизвикваш по-силните от тебе. Ако видиш или докосваш корен на растение, значи все още си слаб и уязвим. Стъбло на растение предвещава израстване и дава надежда за по-добър период. Клони, корона, листа или цветове на растение показват, че моментът е подходящ за действие, че имаш всички шансове и удобства за изява, а плодове или семена на растение - че е време да се погрижиш за семейството, потомството или старостта си.
РОЗА - видиш ли насън, ще се влюбиш. Ако ти я подаряват, някой ще ти признае чувствата си, ще получиш подарък. Ако насън видиш увехнала или пречупена роза, очаквай конфликт с интимния партньор. Букет рози в съня обещава изключително приятни и силно емоционални преживявания. Ако са цъфнали - ще се влюбиш. Ако късаш - ще причиниш болка на любимият си човек. Ако топиш във вода - ще се отнесат към теб учтиво и ще те почитат. Ако са със тръни - препатствия в любовта си ще имаш. Ако миришеш - любовно щастие ти престои което ще с решителност ще извоюваш. Ако те накичи някой - ще се ожениш за този който те накичи. Червени рози са знак за истинска гореща и страстна любов, бели - ще се ожениш за едно невинно същество, розови - за срамежливи чувства, жълти - за тайна ревност, кремави - за несподелена или невъзможна обич. Ако в букет свързваш - ще имаш тесни връзки с някого. Ако са неразцъфнали/пъпки - скоро ще ти се усмихне щастието.
РОЗМАРИН - в съня е знак за здраве. Ако някой ти даде клонче розмарин, значи ще те напусне или изостави.
РУЖА - ако сънуваш, ще бъдеш щастлив в любовта. Червена ружа обещава искрени чувства, бяла - ухажване, жълта - ревност или съперник. Увехнала ружа сигнализира за пречки в любовта.
САКСИЯ - видиш ли в съня си, ще спечелиш пари. Ако садиш цвете в нея, ще пестиш за черни дни. Счупена саксия е знак за непредвидени разходи или за опасност от дребна кражба.
СЕМЕ, СЕМЕНА, СЕМКИ - видиш ли насън, ще те терзаят напразни опасения. Ако ги сееш, не след дълго ще можеш да се хвалиш с успехите си. Ако чоплиш семки, ще имаш дребни неприятности. Ако видиш покълнали семена, поведението или заслугите ти не са останали незабелязани.
СИНЧЕЦ - ако видиш или береш насън, ще узнаеш, че някой тайно е влюбен в тебе, или пък ще разбереш, че нечии ухажвания и внимание са изцяло користни.
СЛЪНЧОГЛЕД - на нива ако сънуваш, ще ти завиждат или ще имаш съмнителни приятели. Ако го сееш или рониш, чака те невярна любов. Ако печеш, чоплиш или ядеш слънчогледови семки, ще изпитваш досада или ще те въвлекат в интрига.

ТЕМЕНУГА - видиш ли насън, предстои ти любовна среща. Ако садиш теменужки, ще тъгуваш за интимно близък човек. Ако си накичен с тях, има нещо в живота ти, което трябва сериозно да обмислиш, годеж. Ако са цъфнали - любовно щастие ти предстои. Ако късаш - ще сключиш една изгодна женитба. Ако правиш букет - взаимна любов ти предстои. Ако ти подарят - ще се ожениш. Сини теменужки са знак за тайни удоволствия, розови - за срамежливи чувства, бели - за непокорство, жълти - за промяна в чувствата, червени - за радост и благополучие.
ТРЕВА - видиш ли насън, предстоят ти радости и здраве. Ако е млада и зелена, чака те семейно щастие. Ако е окосена, изсъхнала или стъпкана, нещо ще помрачи щастието ти, ще ти отнемат успехите. Ако седиш или лежи на зелена трева, ще бъдеш ухажван и обичан. Ако ходиш бос по росна трева, ще загубиш нещо ценно - ще съжаляваш или ще се разболееш. Ако косиш висока и буйна трева, ще надвиеш враговете си. Ако късаш, плевиш или скубеш трева, ще преживееш голям страх. Ако ядеш или пасеш трева, ще постъпиш глупаво или ще ти се подиграват напразно.
ТРЪН - ако сънуваш, ще ти завиждат. Ако се убодеш на него, ще претърпиш загуба, може да те уволнят или да отхвърлят любовта ти. Друг ако се убоде на трън, ще намериш любовно щастие. Ако береш тръни, ще имаш сексуални неуспехи.
ФИКУС - ако сънуваш, ще те подлагат на изпитание или ще те ревнуват. Ако го поливаш или бършеш листата му, в любовта ще се чувстваш използван или самотен.
ФЛОРА - сън за богатството и разнообразието на растителния свят предсказва, че ти предстои интересно прекарване у дома или с близки приятели.
ХРАСТАЛАК - ако се изгубиш се в него - ще открият тайната ти. Ако го разглеждаш и му се любуваш - ще ти се инатят за нещо. Ако седиш в него - процес ще изгубиш.
ЦВЕТАР, ЦВЕТАРНИК, ЦВЕТАРНИЦА, ЦВЕТЕ (виж БУКЕТ) - видиш ли много, различни и разцъфнали цветя насън, предстоят ти радостни дни, скоро ще се сгодиш. Ако са увехнали или изпочупени, чакай неприятности и проблеми. Ако береш, продаваш или подаряваш цветя, ще имаш любовно щастие. Ако ги купуваш, ще извършиш някаква добрина. Ако насън миришеш цветя, ще тъгуваш по скъп човек. Ако ги скубеш - сам ще разрушиш щастието си. Ако ти подарят - хората ти желаят доброто.
Ако садиш - пари и чест. Ако увиваш в букет - скоро ще се сгодиш. Ако правиш венец - много радостна новина ще чуеш. Ако в букет ти подарят - постоянна ще бъде любовта на твоя любим. Ако на мъж даваш - голяма радост. Ако те накичи някой - ще се сгодиш за него. Ако са сини /незабравки/ - ще си намериш другар с искрено сърце и душа.
ЦВЯТ - тълкуването на съня зависи от конкретните обстоятелства, но в най-общ смисъл белият цвят предсказва чистота, наивност, скрита опасност, черният - страх, радост, премеждие, червеният - страст, истина, раздразнение, синият - спокойствие, надежда, отчуждение, зеленият - работа, добър шанс, измама, жълтият - ревност, учение, умора, оранжевият - авантюри, лековерност, разбирателство, розовият - любов, болест, нови начинания, лилавият - амбиции, власт, завист, кафявият - трезвост, пестеливост, перверзност, сивият - уравновесеност, самота, мъдрост.
ЦИКЛАМА - в съня е знак, че ще те изпреварят: пази се от съперниците или конкуренцията.
ЦЪФТЕЖ, ЦЪФНАЛ - цъфнали дървета или цветя в съня са добър знак: чакат те радостни дни и много успехи в работата ти.
ШИБОЙ - ако видиш или береш насън, предстоят ти радости. Ако е увехнал, ще тъгуваш по някого.








Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара: